Skrei med jordskokkpuré og skalldyrsaus

4 porsjoner 45 minutter Hvitvin

Denne oppskriften gjør deg til en gourmetkokk i skreisesongen! Med en silkemyk jordskokkpuré og søtpotetchips lover vi at denne vi bli en ny favoritt i familien!

Vinhjørnet

I denne oppskriften vil vi løfte frem den delikate skreien og velger derfor en elegant hvitvin. Jordskokkpuréen og søtpotetchipsen bidrar med en del sødme, som må matches med fylde i hvitvinen. Den kraftige smaken i skalldyrsausen gjør også at vi trenger en hvitvin med god smakskonsentrasjon, så den ikke forsvinner i møte med retten. Mitt beste alternativ er en fatlagret hvitvin fra Spania, eller eventuelt en sauvignon blanc fra nye verden, som kan plukke opp aromaen av brokkolinien.

Handleliste:

  • Skrei (150 – 200g/pers)
  • 200 g brokkolini
  • 2 bokser skalldyrskraft, fra Jacobs
  • 400g jordskokk
  • Fløte
  • 3 ss smør
  • 1 pose søtpotetchips
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Fremgangsmåte:

  • Redusér skalldyrskraften videre, omtrent 40% til.
  • Skrell jordskokkene, del i om lag like store biter og kok til de er møre i saltet vann.*
  • Når jordskokkene er kokt heller du av vannet og har i ca. 0,5 dl fløte og 1-2 ss smør. Kjør til en jevn puré med stavmikser. Hold varm.
  • Når skalldyrskraften er redusert smaker du til med ca. 1 dl fløte. Smak underveis og bestem hvor kraftig saus du ønsker. Hold varm.
  • Kok opp saltet vann og varm en stekepanne med olje.
  • Når vannet koker har du i brokkolinien og koker i om lag 4 minutter.
  • Ha salt og pepper på skreifileten og stek i en varm panne. Når fisken har fått fin farge på den ene siden snur du den og har i 1 ss smør. Stek til fisken flaker seg, og glinser.

Anretning:

  • Ha jordskokkpureen i bunnen av en bolle, ha over to brokkolini og den flotte fisken.
  • Avlutt med noen søtpotetchips og hell i 2 gode spiseskjeer med skallsyrsaus.
  • Servér gjerne med noen ovnsbakte poteter.

*For å bevare en helt hvit pure kan du gjerne blande inn litt melk når du koker jordskokken.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.