Gode vintips som vil gjøre ostekvelden helt fantastisk.
Nei, du må ikke velge en rødvin!
Brillant Brie
Trippelkremet hvitmuggost
Kumelk
Modnet 10+ dager
Ekstra creamy, smøraktig toner og lett sopparoma
En kremet ost med mild smak av hvitmugg passer til en rund og fyldig vin som kan matche munnfølelsen til osten.
Aromaer av moden steinfrukt vil bidra til at vinen føles sødmefull og gi en god kontrast til den skarpe smaken i osten.
Veralda AMBRA 2019
Kroatisk oransjevin
15 dager skallmaserasjon
Moden steinfrukt og krydder
Himmelspannet
– Solglad og Raudberg
Bløte rødkittoster på ku, og ku- og geitemelk.
Moden, rund smak, og myk konsistens.
God smelteevne
Dette er en kraftige, myke, muggoster, med rødkitt. Siden osten en kraftigere, med mer utviklet smak, er det lurt å velge en enda mer utviklet vin.
I Veralda Dorata får du enda mer krydrede smaker som matcher godt til nøttesmaken i osten og aromaer av honning og tørket frukt gir en fin kontrast til den kraftige rødkitten.
Veralda Malvazija Dorata 2019
Utviklet kroatisk oransjevin
30 dager skallmaserasjon
Honning, krydder, mode og tørket frukt
Hitra Grotteost
I slekt med Nederlands Gauda
Laget av kumelk
Lagret 9 måneder i en grotte
Fast i konsistensen med smak av lagring; nøtter og «grotte»
Mange ønsker rødvin til ost, så jeg tenkte å komme med et litt annerledes forslag til grotteosten. Dette er en fastost med mye umami, og kan sammenlignes med en parmesan.
Denne typen ost kan passe fint til friske rødviner med god frukt! De sekundære aromaene av urter i vinen vil også løfte frem nye nyanser i osten.
Viktig å velge en vin uten for mye tanniner, og selv om de er til stede her, oppleves de som behagelige i munnen.
Gál Lajos Egri Bikavér 2019
Rødvin fra Ungarn
Blend av tradisjonelle og internasjonale druer
Sval og ungdommelig med preg av ferske bær, litt krydder, grønn urt og hint blomst
Rød KU
Halvfast rødkittost av kumelk
Modnet 3-5 måneder
Kraftig lukt og mild smak med preg av sopp og litt nøtt
Gullmedalje i OsteVM 2018
Til en fastere ost, med en utviklet aroma, vil jeg anbefale en frisk og fruktig vin med mye kompleksitet. Roxanich sine unike viner har spennende aromaer av blomster og urter i tillegg til tørket frukt.
Den friske syren i vinen er balansert med en middels fylde som gjør at den ikke forsvinner i møte med en kraftig ost.
Roxanich Montana First Roses
Hvitvin fra Kroatia laget på Malvasia Istriana
Konsentrert frukt og flott friskhet
Floral aroma med hint av bievoks og tørket frukt.