Domaine Bousquet er et av Argentinas mest prisede vinprodusenter med søkelys på økologiske viner, og finnes i dag i 50 land over hele verden! Gjennom å velge økologisk vin bidrar man blant annet til en sunnere natur, bevaring av det biodynamiske mangfoldet og gir støtte til vinprodusenter som jobber hardt for å utnytte de naturressursene som finnes, i stedet for kunstige midler, slik som kunstgjødsel.

Jean Bousquet dro på ferie fra  Carcassonne, sør i Frankrike, til Argentina i 1990, og forelsket seg i landet fra første stund. Han bestemte seg der og da for at han skulle flytte med familien og lage vin i Mendoza, nærmere bestemt, Valle de Uco. I dette området, uten en eneste vinranke i sikte, fant han sitt drømmeterroir hvor han kunne lage naturlig dyrkede druer og produsere fantastisk vin.
Jean var 3. generasjon vinmaker, så med mye erfaring og kunnskap satte han raskt i gang med å forvandle et bortglemt område til vinmarker i verdensklasse. På denne tiden var det kun en liten grusvei som førte til dalen på 1600 m.o.h. Landskapet minnet om ørken, uten noe mulighet for kunstig vanning, og uten elektrisitet. Folk mente området var alt for kjølig, men Jean så det beste fra to verdener: et solfylt område, med nok kulde til å få en balansert syre i vinene og jord som vil skape sterke vinranker.
Siden slutten av 2017 har Rodrigo Serrano vært hovedansvarlig vinmaker. Med sin lidenskap for god vin og kunnskap fra flere deler av verden utvikler han stadig nye, fantastiske, viner som viser hva Argentina har å by på! Med Rodrigo i front lager de banebrytende viner med viser nye sider av malbec og hva et så spesielt terroir kan få frem.

 #1 BODEGA ORGANICA ARGENTINA

“Being organic is a choice”
Etter to tiår I bransjen er Domaine Bousquet en suksesshistorie. De unike faktorene til vingården er; sertifiserte økologiske druer, høytliggende jordsmonn, og en unik fransk-argentinsk profil. Dette har vist seg å være oppskriften på suksess.

Er du interessert i å prøve deres viner?

Alle vinene som selges på Vinmonopolet finner du her.

Domaine Bousquet Gran Malbec

«Her har vinmaker Rodrigo Serrano gjort noe helt nytt og laget en utviklet vin på malbec det ikke finnes maken til. Denne er lagret et år på betongtanker og har derfor et utviklet preg av mørke bær, urter, lakris og blomster.»

Les mer her!

Bousquet Malbec Merlot BIB

«En fruktig, fyldig vin med aromaer av modne mørke bær, røde bær og grunne urter.  En saftig og ung munnfølelse med varm og lang ettersmak»

Les mer her!

Grillet flank steak og romanosalat med trøffel og parmesan

«Saftig flank steak med grillet romanosalat med trøffeldressing og parmesan. Den perfekte middag til Argentinske viner»

Les mer her!

Flank steak med gremolata, hasselnøtter, yoghurt , mozarella, dill og chiliagurk

«Spennende twist på en grillfavoritt med italiensk tilbehør.»

Les mer her!

Cameleon Selection Malbec

«Dyp fiolett farge med intense aromaer av røde og mørke bær, hvor plomme kommer tydelig frem. Myke og elegante tanniner med smak av blåbær og bjørnebær.»

Les mer her!

Domaine Bousquet Brut

«Dette er bobler laget med samme metode og druer som i Champagne, men fra Argentina. Frisk smak av modent grønt eple, sitrus, blomst, kjeks og nøtt.»

Les mer her!

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.