Gode vintips som vil gjøre ostekvelden helt fantastisk.

Nei, du må ikke velge en rødvin!

 

Brillant Brie

Trippelkremet hvitmuggost

Kumelk

Modnet 10+ dager

Ekstra creamy, smøraktig toner og lett sopparoma

En kremet ost med mild smak av hvitmugg passer til en rund og fyldig vin som kan matche munnfølelsen til osten.

Aromaer av moden steinfrukt vil bidra til at vinen føles sødmefull og gi en god kontrast til den skarpe smaken i osten.

 

 

Veralda AMBRA 2019

Kroatisk oransjevin

15 dager skallmaserasjon

Moden steinfrukt og krydder

 

Himmelspannet

– Solglad og Raudberg

Bløte rødkittoster på ku, og ku- og geitemelk.

Moden, rund smak, og myk konsistens.

God smelteevne

Dette er en kraftige, myke, muggoster, med rødkitt. Siden osten en kraftigere, med mer utviklet smak, er det lurt å velge en enda mer utviklet vin.

I Veralda Dorata får du enda mer krydrede smaker som matcher godt til nøttesmaken i osten og aromaer av honning og tørket frukt gir en fin kontrast til den kraftige rødkitten.

Veralda Malvazija Dorata 2019

Utviklet kroatisk oransjevin

30 dager skallmaserasjon

Honning, krydder, mode og tørket frukt

Hitra Grotteost 

I slekt med Nederlands Gauda

Laget av kumelk

Lagret 9 måneder i en grotte

Fast i konsistensen med smak av lagring; nøtter og «grotte»

Mange ønsker rødvin til ost, så jeg tenkte å komme med et litt annerledes forslag til grotteosten. Dette er en fastost med mye umami, og kan sammenlignes med en parmesan.

Denne typen ost kan passe fint til friske rødviner med god frukt! De sekundære aromaene av urter i vinen vil også løfte frem nye nyanser i osten.

Viktig å velge en vin uten for mye tanniner, og selv om de er til stede her, oppleves de som behagelige i munnen.

Gál Lajos Egri Bikavér 2019

Rødvin fra Ungarn

Blend av tradisjonelle og internasjonale druer

Sval og ungdommelig med preg av ferske bær, litt krydder, grønn urt og hint blomst

Rød KU

Halvfast rødkittost av kumelk

Modnet 3-5 måneder

Kraftig lukt og mild smak med preg av sopp og litt nøtt

Gullmedalje i OsteVM 2018

 

Til en fastere ost, med en utviklet aroma, vil jeg anbefale en frisk og fruktig vin med mye kompleksitet. Roxanich sine unike viner har spennende aromaer av blomster og urter i tillegg til tørket frukt.

Den friske syren i vinen er balansert med en middels fylde som gjør at den ikke forsvinner i møte med en kraftig ost.

Roxanich Montana First Roses

Hvitvin fra Kroatia laget på Malvasia Istriana

Konsentrert frukt og flott friskhet

Floral aroma med hint av bievoks og tørket frukt.

 

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.