Thomas Barton
De unike flaskene reflekterer den klassiske elegansen i 1800-tallsflaskene som heter «flacon bordelais». Kort kapsel, lang kork og en enkel etikett som kun nevner appellasjon og produsent.
Thomas Barton kom til Bordeaux fra Irland I 1725 og ble raskt en av de viktigste forhandlerne I området! Han hadde allerede hadde bygget seg opp et navn i Europa på grunn av sin kunnskap. All kunnskapen har gått inn i å utvikle en rekke viner fra ulike appelasjoner i Bordeaux.
Medoc
Område: Vestsiden av elvemunningen til Gironde.
Druer: 50% merlot, 50% cabernet sauvignon.
Terroir: Sand og mellomstor stein. Atlanterhavsklima – mildt og fuktig.
Lagring: 6 mnd. på fransk eik.
Passer til: tunfisk i rødvinssaus, grillet storfe «bordelaise» og ost fra Pyreneene med mørk kirsebærmarmelade.
Pris: 279,90 Kr 179,90 fra september– Artikkel nr. 15714601
Margaux
Område: 25 km nord for bordeaux, i ned sørligste «village» appelasjonen i Medoc.
Druer: 60% cabernet sauvignon, 40% merlot
Terroir: Bakker av fin garonne-grus. Atlanterhavsklima – mildt og fuktig.
Lagring: 8 måneder på fransk eik, 30% nye fat.
Passer til: storfe med rødvinssaus, lammeskank med ferske urter og kyllingbryst fylt med sopp.
Pris: 400 Kr 319,90 fra september – Artikkel nr. 15714901
Saint-Emilion
Område: Vestsiden av elvemunningen til Gironde.
Druer: 80% merlot, 20% cabernet franc.
Terroir: Kalkstein dekket av leire, sand eller mellomstore steiner. Atlanterhavsklima – mildt og fuktig.
Lagring: 6 måneder på amerikansk eik (50% ny)
Passer til: andebryst med rødvinssaus eller breiflabb med smaksrikt og kraftig tilbehør.
Pris: 254,90 Kr 219,90 fra september – Artikkel nr. 15714801