Torskerygg med tomat- og kaperssalsa
2 porsjoner
35 minutter
Hvitvin
Middelhavet på en tallerken. Enkel fiskerett som er full av smaker som fungerer supert sammen!
Handleliste:
- Torskerygg
- Cherrytomater
- Olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 0,5 rødløk
- 2 ss kapers
- Finhakket bladpersille
- 2 dl hvitvin
- 1 dl sorte oliven
- 0,5 sitron
- Flaksalt og pepper
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Stek hvitløk og tomater i en panne med olivenolje mens du rører noen minutter. Tilsett kapers, oliven, salt og pepper.
- Fortsett å steke mens du rører noen minutter til.
- Ha i hvitvinen og la det koke ned til om lag halvparten har redusert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Vend inn den hakkede bladpersillen.
- Varm opp en stekepanne med olivenolje. Legg torsken forsiktig med skinnsiden ned og ha på salt. Stek fisken til den er gylden på begge sider. Ta av varmen og la den hvile i pannen til kjernetemperaturen når 52 grader.
- Server torsken med tomat- og kaperssalsaen og dryss over olivenolje.