- Oppskrift
- Blomkålspizza med Västerbottenost og smørstekte kantareller
Blomkålspizza med Västerbottenost og smørstekte kantareller
porsjoner
40 minutter
Hvitvin
Server som som snacks, forrett eller som hovedrett.
Handleliste:
Pizzabunn:
- 1 fersk blomkål
- 3 egg
- 150 g Västerbottensost, revet
- 1 dl mandelmel
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Topping:
- 2 dl créme fraîche
- 200 g ferske kantareller
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 70 g bladspinat
- 1 sitron
- 100 g Västerbottensost, revet
- 1 potte fersk bladpersille
- Salt & pepper
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Varm ovnen til 180 grader.
- Riv blomkålen på et rivjern eller kjør til smuler i en foodprosessor.
- Bland blomkålsmulene med egg, Västerbottensost, mandelmel, salt og pepper.
- Trykk “deigen” utover et stekebrett med bakepapir. Forstek i ovnen i 10- 15 minutter.
Topping:
- Skrell løken og del den i båter. Finhakk hvitløken. Stek sammen med kantarellene og smør til det er gyldent. Smak til med salt og apper. Tilsett spinaten mot slutten og ta av pannen.
- Bred créme fraîche på den halvstekte bunnen og ha så på kantarellblandingekn. Topp med litt revet ost.
- Stek i ovnen i 10- 15 minutter.
- Stø over grovhakket persille og sitronskall.