Vegetarisk hamburger
2 porsjoner
30 minutter
Rødvin
Et plantebasert alternativ til en hamburger. Server med en god lys lager eller fruktig rødvin.
Handleliste:
Hamburger:
- 2 briochebrød
- 400 g veggiedeig
- 1 pakke hamburgerost
- 1 rødløk
- 1 tomat
- Isbergsalat
- 1 avokado
Fetaostrøre:
- Tyrkisk yoghurt
- 1 fedd hvitløk
- 1 pakke fetaost
- Salt & Pepper
Oppskrift:
|
Foto:
Fremgangsmåte:
- Bland ca 2 dl yoghurt med fetaost, presset hvitløk, salt og pepper. Sett til side.
- Varm opp litt olje i en stekepanne og stek hamburgerbrødene så de blir lett gyldne. Ha brødene over på en skjærefjøl.
- Finhakk rødløken og salaten, del tomaten i skiver og mos avokadoen.
- Del veggiekjøttdeigen i biter på 100g og rull forsiktig til boller. Ha på salt og pepper.
- Varm opp olje i en panne. Ha i bollene og press dem flate med en stekspade. Stek dem gyldne og ha over osten etter du har snudd burgerne.
- Ha fetaostrøren på bunnen av hamburgerbrødet. Ha så på rødløk, isbergsalat og tomat. Ha to burgere på hvert brød og topp med most avokado og hamburgerlokket.