Peach Melba med kokoskrem, vegansk marengs og kandiserte pistasjnøtter
porsjoner
minutter
Musserende vin
Nydelig vegansk desser! Hjemmelagde marengs, sorbet, fersken og kokoskrem - vakkert og velsmakende! Tips! Lag gjerne marengs en dag i forveien og oppbevar tørt. Kjøl kokoskremen godt og legg tallerknene i fryseren 30 minutter før servering.
Handleliste:
Veganske marengs:
-
1,5 dl kikertvann
-
0,5 ts sitronsaft
-
0,5 ts vaniljesukker
-
1,5 dl sukker
Kandiserte pistasjnøtter:
-
50 g pistasjnøtter, uten skall
- 1 ts agavesirup
Peach melba.
-
400 ml vispbar kokskrem, godt avkjølt
- 0,5 ts sitronskall
- 200 g konservert fersken
-
125 g ferske bringebær
- 500 g bringebærsorbet
- 500 g mangosorbet
-
0,25 potte fersk mynte
Oppskrift:
|
Foto:
Fremgangsmåte:
Veganske marengs:
- Varm ovnen til 100 grader.
- Sil av vannet fra kikertene. Ha kikertvannet, sitronjuice og vaniljesukker i en bolle. Visp til det begynner å skumme med med håndvisp. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du visper. Visp til en fast marengs.
- Bruk en skje eller sprøytepose til å lage små tupper på et stekebrett med bakepapir.
- Sett platen midt i ovnen i om lag 1,5 timer. Skru av varmen og la stå ytterligere 1 time på ettervarmen.
- Legg tallerknene du skal bruke i fryseren 30 minutter før du skal servere.
Kandiserte pistasjnøtter:
- Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett agavesirupen og bland den godt med nøttene. Ha nøttene over på et bakepapir og la kjøle ned.
Kokoskrem:
- Visp kokoskremen i om lag 10 minutter. Den må være avkjølt. Tilsett skallet fra 0,5 sitron.
Montering:
- Skjær to ferskenhalvdeler i mindre båter. Skyll bringebærene.
- Ta tallerknene ut av fryseren og legg på kuler av bringebærsorbet, mangosorbet og klatter kokoskrem i en sirkel. Dekorer med ferskenbåtene, bringebærene, pistasjnøttene, marengsene og noen mynteblader.