 
			Multekrem og dulce de leche med Västerbottensost
					4 porsjoner 
					 30 minutter
					Søt
				
				
				Vinhjørnet
Til en nydelig dessert som denne må man ha en søt vin, med fin syre som matcher syren i bærene. En kompleks tokaji vil passe utmerket til smaken av multebær, og gi passelig med sødme til dulce de leche kremen. Grand Constantia vil bidra med et floralt preg, og er litt lettere i stilen.
Handleliste:
Multekrem
- 2 dl kremfløte
- 175 g mascarponeost
- 1ts vaniljesukker
- 0,75 dl melis
- 250 g multebær
Dulce de leche
- 0,25 boks kondensert melk
- 0,75 dl krem
- 3 ss revet Västerbottenost eller en norsk hardost
- 1 klype salt
- 4 digestivekjeks
						Oppskrift: 
						|
						Foto: 
					
				Fremgangsmåte:
Multekrem
- Visp kremfløten til en myk krem.
- Bland mascarponekremen, vaniljesukker og melis og vend forsiktig inn i kremen.
- Vend til slutt inn multene. Spar noen til pynt!
Dulce de leche
- Bland ingrediensene i en kjele og smelt under omrøring på middels varme.
- La kjøles ned til romtemperatur.
Montering
- Legg kjeks, multekrem og dulce de leche lagvis i serveringsglass og pynt med noen bær på toppen.
 
                         
                                                                                     
                                                                                     
                        