Fastelavnsboller med sjokoladeganache og mandelmasse
12 porsjoner
120 minutter
Søt
Fastelavnsboller med en ny og fantastisk god twist!
Handleliste:
Bolledeig:
- 75 g smør
- 500g hvetemel
- 65 g sukker
- 0,5 pakke fersk gjær
- 1 ts kardemomme
- En klype salt
- 3 dl melk
- 1 egg, til pensling
Fyll:
- Mandelfyll
- 150 g mørk sjokolade, finhakket
- 3 dl fløte
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
Sjokoladeganache:
- Kok opp halvparten av fløten og hell over den hakkede sjokoladen.
- La stå i to minutter og visp til alle sjokoladeklumpene er rørt ut.
- Hell i resten av fløten og sett kaldt til du er klar til å anrette bollene.
Bolledeig:
- Smelt smøret og ha i melken. Dobbeltsjekk at væsken ikke er over 35 grader og ha i gjæren.
- Bland de tørre ingrediensene og ha så i melkeblandingen.
- Elt deigen i maskin eller for hånd til den er smidig. Ca 10 minutter.
- Sett til heving i 45-60 minutter og den er doblet i størrelse.
- Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
- Del i 12 deler, rull bollene og legg dem på et stekebrett med et kjøkkenhåndkle over.
- La etterheve i ca. 30 minutter.
- Pensl bollene med egg og stek i 8-12 minutter.
- Avkjøl på rist.
Montering:
- Visp opp sjokoladeganachen for hånd. Den skiller ser raskt, så vær veldig forsiktig og oppmerksom!
- Del bollene i to. Ha mandelmasse og så sjokoladeganachen på bunnen før du avslutter med toppen av bollen med litt melis.
- Nyt!