Blåskjell med tomater og hvitløk
2 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
- 2 ss. smør
- løk, hakket
- 3fedd hvitløk, finhakket
- 115 oz. boks tomater i terninger
- 1/2 glass av tørr hvitvin
- 2 ss.nyhakket persille, pluss mer til pynt
- salt
- nykvernet svart pepper
- blåskjell, skrubbet og avskjegget
Grillet brød, til servering
Oppskrift:
|
Foto:
Smelt smør i en gryte over middels lav varme. Tilsett løk og kok til duftende og mykt, 5 minutter, tilsett deretter hvitløk og kok til duftende, 1 minutt til.
Tilsett tomater, vin og persille i terninger og rør til det er kombinert. Smak til med salt og pepper.
Tilsett blåskjell og la det småkoke til alle skjellene er åpne, 7-8 minutter. (Kast alle skjell som ikke er åpne.)
Pynt med mer persille og server med grillet brød.