• Oppskrift
  • Blomkålspizza med Västerbottenost og smørstekte kantareller

Blomkålspizza med Västerbottenost og smørstekte kantareller

porsjoner 40 minutter Hvitvin

Server som som snacks, forrett eller som hovedrett.

Handleliste:

Pizzabunn:

  • 1 fersk blomkål
  • 3 egg
  • 150 g Västerbottensost, revet
  • 1 dl mandelmel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Topping:

  • 2 dl créme fraîche
  • 200 g ferske kantareller
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 70 g bladspinat
  • 1 sitron
  • 100 g Västerbottensost, revet
  • 1 potte fersk bladpersille
  • Salt & pepper
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Varm ovnen til 180 grader.
  • Riv blomkålen på et rivjern eller kjør til smuler i en foodprosessor.
  • Bland blomkålsmulene med egg, Västerbottensost, mandelmel, salt og pepper.
  • Trykk “deigen” utover et stekebrett med bakepapir. Forstek i ovnen i 10- 15 minutter.

Topping:

  • Skrell løken og del den i båter. Finhakk hvitløken. Stek sammen med kantarellene og smør til det er gyldent. Smak til med salt og apper. Tilsett spinaten mot slutten og ta av pannen.
  • Bred créme fraîche på den halvstekte bunnen og ha så på kantarellblandingekn. Topp med litt revet ost.
  • Stek i ovnen i 10- 15 minutter.
  • Stø over grovhakket persille og sitronskall.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.