Bowl med sobanudler og kylling
4 porsjoner
40 minutter
Rødvin
Lag en litt mektigere bowl denne uken. Denne er laget med sobanudler, grønnsaker, kylling og currysaus. Supergod og enkel å lage.
Handleliste:
Saus:
- 2 gule løk
- 1 ss fersk ingefær, revet
- 2 ts currypulver
- 200 ml kokosmelk, lett
- 0,5 ss kyllingfond
Nudelbowl:
- 250 g kyllingfilet
- 1 løk hakket
- 2 små gulrøtter, revet i tynne strimler
- 100 g pak choi
- 100 g asparges
- 100 g sobanudler
- Olje, til steking
Servering:
- Cashewnøtter, hakkede
- Lime
- Fersk basilikum
- Fersk koriander
- 100 g rødkål
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
Saus:
- Varm opp oljen i en kjele og tilsett løk og ingefær. Stek i 3-5 minutter.
- Tilsett currypulveret og stek videre i om lag 1 minutt.
- Hell i kokosmelken, 200 ml vann og kyllingfonden.
- La putre i 15-20 minutter, til sausen tykner litt.
Bowl:
- Stek kyllingen i en stekepanne til den er gyllenbrun og gjennomstekt.
- Skjær kyllingen i skiver når den har kjølt seg litt ned og sett til side.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Stek løken, gulrøttene, pak choien og aspargesen på høy varme i 5 minutter.
- Tilsett de kokte nudlene i grønnsakene.
- Ha i sausen, bland godt sammen og varm opp.
- Legg nudelblandingen i serveringsskåler og ha kyllingen på toppen.
- Server bowlen med strimlet rødkål, hakkede cashewnøtter, en limebåt og fersk basilikum og koriander.