Bruschetta med burrata
2 porsjoner
15 minutter
Rødvin
Bruschetta med tomat og basilikum, eller som man sier i Italia; bruschetta con pomodori, er en utmerket forrett. Legg til burrataen som prikken over i´en.
Vinhjørnet
Denne friske forretten passer perfekt med italienske bobler. De friske tomatene passer perfekt til syren i vinen og den fyldige osten blir løftet frem av den kremete munnfølelsen i en prosecco!
Handleliste:
- Surdeigsbrød
- Hvitløk
- Cherrytomater
- Burrata
- Olivenolje
- Flaksalt
- Sort pepper
- Fersk basilikum
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær surdeigsbrødet i skiver og dryss over olivenolje og salt på begge sider. stek begge sidene i en tørr stekepanne til de får en gylden farge.
- Del en hvitløksbåt i to og gni kuttsiden nedover alle brødskivene.
- Kutt tomatene i to, dryss over olivenolje, flaksalt, nykvernet pepper og bak dem i 5 minutter i ovnen.
- Del burrataen i biter og ha over det ristede brødet. Topp med de ovnsbakte tomatene, noen basilikumblader og avslitt med flaksalt, litt pepper og et siste dryss olivenolje eller balsamicoeddik.