Butterdeig med lam og blåbær
En morsom forrett eller lunsj! Det ser kanskje ut som en dessert, men har en deilig smak av lam og blåbær.
Vinhjørnet
Lammekjøtt har masse deilig smak og trenger en stor vin som ikke forsvinner i møtet med maten. Lam og rødviner fra Ribers Del Duero er verdenskjent for å passe perfekt sammen. Den faste tanninstrukturen matcher lammesmaken og den deilige frukten i vinen er med på å gi en sødmefull kontrast og lar krydderaromaene leke seg i munnen.
Handleliste:
- 1 pakke butterdeig, frossen
- 240g lammeskav
- 1 boks crème fraîche.
- 50g parmesan.
- 50g blåbærsyltetøy
- Ferske blåbær
- Minispinat
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Ta ut butterdeigen av fryseren og del platene i to når de har tint litt.
- Stikk ut midten av halvparten av bitene og legg over bunnen for å lage kanten på terten. Bruk gjerne litt vann slik at de faster seg godt sammen.*
- Ha litt crème fraîche i midten av butterdeigstertene og stø over parmesan.
- Stek tertebunnene i ovnen i om lag 15 minutter til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
- Stek lammeskaven i en panne med olje og smak til med salt og pepper.*
- Bland 200 g crème fraîche med blåbærsyltetøy.
- Bland blåbærdressingen med kjøttet.
- Ha det i tertebunnen med babyspinat og noen ferske blåbær.
Thea Engviks beste tips:
*Det er lurt å gjøre dette før deigen tiner helt. Da er det mye enklere.
*Stek lammet på høy varme så kjøttet blir gyllent og fullt av smak.
*Dette er en rett som spiller på kontrasten mellom det søte fra blåbærene og den kraftige smaken fra lammet.