Fastelavnsboller med sjokoladeganache og mandelmasse

12 porsjoner 120 minutter Søt

Fastelavnsboller med en ny og fantastisk god twist!

Handleliste:

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500g hvetemel
  • 65 g sukker
  • 0,5 pakke fersk gjær
  • 1 ts kardemomme
  • En klype salt
  • 3 dl melk
  • 1 egg, til pensling

Fyll:

  • Mandelfyll
  • 150 g mørk sjokolade, finhakket
  • 3 dl fløte
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Fremgangsmåte:

Sjokoladeganache:

  • Kok opp halvparten av fløten og hell over den hakkede sjokoladen.
  • La stå i to minutter og visp til alle sjokoladeklumpene er rørt ut.
  • Hell i resten av fløten og sett kaldt til du er klar til å anrette bollene.

Bolledeig:

  • Smelt smøret og ha i melken. Dobbeltsjekk at væsken ikke er over 35 grader og ha i gjæren.
  • Bland de tørre ingrediensene og ha så i melkeblandingen.
  • Elt deigen i maskin eller for hånd til den er smidig. Ca 10 minutter.
  • Sett til heving i 45-60 minutter og den er doblet i størrelse.
  • Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.
  • Del i 12 deler, rull bollene og legg dem på et stekebrett med et kjøkkenhåndkle over.
  • La etterheve i ca. 30 minutter.
  • Pensl bollene med egg og stek i 8-12 minutter.
  • Avkjøl på rist.

Montering:

  • Visp opp sjokoladeganachen for hånd. Den skiller ser raskt, så vær veldig forsiktig og oppmerksom!
  • Del bollene i to. Ha mandelmasse og så sjokoladeganachen på bunnen før du avslutter med toppen av bollen med litt melis.
  • Nyt!
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.