• Oppskrift
  • Lam
  • Lammecarré med couscous og orientalske krydder

Lammecarré med couscous og orientalske krydder

4 porsjoner 45 minutter Rødvin

Lær deg å lage den perfekte lammecarréen og la den skinne med bakte grønnsaker, tahinidressing og orientalske krydder.

Vinhjørnet

Lammekjøtt et kraftig på smak, og trenger en kraftig vin med tydelige tanniner. En rødvin fra Ribera del Duero har akkurat det vi ser etter. Faste tanniner, aromabilde av modne mørke bær og deilige hint av krydder, som vi finner igjen i retten.

Handleliste:

  • 1 kg lammecarré
  • 3 dl Couscous
  • 1/2 buljongterning, kylling
  • 2 ss smør
  • 1 dl Tahini, fin
  • 4 ss sitronjuice
  • Vann
  • Chiliflak
  • Olje
  • 1 brokkoli
  • 3 paprika, flere farger
  • 40g mandler
  • 40g tørket aprikos
  • 40g rosiner/sultanas
  • Kardemomme
  • Salt & pepper
  • Olivenolje
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Lina Eidenberg Adamo

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kok couscousen etter anvisning på pakken. Jeg liker å koke den i buljong for ekstra smak.
  • Del brokkolien i buketter og paprikaen i tykke båter. Ha på en god mengde olje, salt og chiliflak. Bak i oven i ca. 20 minutter.*
  • Rist mandlene i en tørr stekepanne.
  • Ha litt smør i couscousen og rør med to gafler for å gjøre den fluffy.
  • Del de tørkede aprikosene og ha det i couscousen med mandlene og rosinene.
  • Smak til med litt kardemomme.

Tahini saus:

  • Ha tahini i en bolle og bland inn sitronjuicen. Den vil skille seg, men det er ikke feil! Ha så i litt og litt vann og rør godt sammen med en gaffel til en rennende konsistens. Smak til med salt.

Lam:

  • Rens beinene til lammecarréen og ha på salt og pepper. Stek i en panne på høy varme så den får en pen stekeskorpe på alle sider. Ha den så i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til kjernetemperaturen måler 62 grader.* La hvile under aluminiumsfolie i 10 minutter før servering.
  • Ha couscous på en tallerken og ha over de bakte grønnsakene. Del lammet opp mellom beinene og server retten med tahinisausen.

Thea Engviks beste tips:

*Grønnsakene kan gjerne bli litt småbrent for ekstra smak.

*Følg med på kjernetemperaturen med et termometer, det er viktig at lammet ikke steker for lenge og blir tørt.

*Vær forsiktig med mengden vann du har i sausen så den ikke blir for rennende.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.