
Laks- og rekeceviche
4 porsjoner
40 minutter
Hvitvin
Fantastiskt godt og lett i sommervarmen!
Handleliste:
- 250 g Salma laks
- 150 g Reker, uten skall
- 1 Lime
- 2 vårløk
- 1 mango
- 2 fedd hvitløk
- 1 avokado
- Koriander
- 1 liten rød chili
- 0,5 agurk
- Olivenolje
- Salt og nymalt peppet
- Hjertesalat
Oppskrift:
|
Foto:
Fremgangsmåte:
- Press ut saften fra limen i en skål.
- Finhakk chilien og koriander, riv hvitløken og bland i limesaften.
- Skjær salmalaksen i kuber og skjær hvitløken i tynne strimler.
- Skjær agurken, mangoen og avokadoen i kuber og bland sammen med limesaften, rekene, laksen og hvitløken. Smak til med salt, pepper og olivenolje.
- La alt marinere i kjøleskapet i 30 minutter.
- Server cevichen i hjertesalatblader med koriander og limebåter ved siden av.