Oksekjøtt kofta
2 porsjoner
60 minutter
Hvitvin
LØK SALAT
- 1 rødløk
- 1 sitron
- 1 ts sumac
- en liten håndfull flatbladpersille
GRILLSPYD
- 450 g kjøttdeig (bruk ideelt sett 20 % fett))
- 1/2 løk
- Revet
- 1/2 ts malt allehånde
- en liten håndfull flatbladpersille
- finhakket
- 1/2 ts libanesisk syv-krydder eller baharat
- (se notater nedenfor)
- 1 1/2 ts aleppo pepper
- 25 g pinjekjerner ristet
- 2 fedd hvitløk
Oppskrift:
|
Foto:
- Trinn 1Ha løken i skiver i en bolle med sitronsaft og en sjenerøs klype salt. Bland godt og la det maserere i 15 minutter.
- Trinn 2I mellomtiden varmer du opp grillen eller grillen til høy. Ha alle ingrediensene til kebabene og en sjenerøs klype salt i en stor bolle og bland godt. Form til pølseformede karbonader og tre kjøttet på flate spyd (disse forhindrer at kjøttet snur seg når du snur dem på grillen). Du skal kunne lage 8 kebab. Stek i 3-4 minutter på hver side eller til den er forkullet og saftig.
- Trinn 3Tilsett sumac og persille i den masererte løken og bland godt.
- Trinn 4For å servere, fordel hummusen på et serveringsfat. Legg kebabene på toppen og ha på løken. Server umiddelbart med flatbrød.