Ovnsbakte tomater med burrata og ristede mandler

2 porsjoner 30 minutter Musserende vin

Den kremete ferskosten fra Italia er perfekt å kombinere med mye ulikt for en enkel luksustallerken. En god forrett eller tilbehør som passer til en pastarett eller som en tapasrett.

Vinhjørnet

Denne friske forretten passer perfekt med italienske bobler. De friske tomatene passer perfekt til syren i vinen og den fyldige osten blir løftet frem av den kremete munnfølelsen i en prosecco!

Handleliste:

  • 1 pakke cherrytomater
  • 1 burrata
  • Parmesan
  • 1 håndfull mandler
  • Olivenolje
  • Flaksalt og pepper
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Burrata er aller best i romtemperatur, så ta den ut av kjøleskapet før du begynner med matlagningen.
  • Del cherrytomatene i to og bland dem med olivenolje, salt og krydder. *

*Ta det du har hjemme, og bruk gjerne ferske krydder om du har tilgang på det!

  • Bak tomatene midt i ovnen i 20-25 minutter. Rist en håndfull mandler i en panne, la kjøle seg ned, og grovhakk dem.
  • Legg burrataen i midten av en stor tallerken og plasser så de bakte tomatene rundt.
  • Avslutt med litt god olivenolje, flaksalt, nykvernet sort pepper og de ristede mandlene.

Server gjerne med skiver av ferskt surdeigsbrød du kan ha osten og tomatene på.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.