- Oppskrift
- Pappardini med chilipesto og salami
Pappardini med chilipesto og salami
4 porsjoner
35 minutter
Rødvin
Handleliste:
- 1 pakke Pappardini, 400 g
- 1 squash, i tynne skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 dl olivenolje
- 1 hg Salame Napoli
- 100 g små plommetomater, i to
- Pesto piccante
- 1 sitron, skal og litt saft
- Salt og pepper
- Parmigiano
- Fersk basilikum
- 1 håndfull ristede pinjekjerner
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Skyll og stek squashen i en varm panne med olivenolje sammen med hvitløken, salt og pepper.
- Stek salamien med de delte plommetomatene i olivenolje i en annen panne.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken. Behold lit av pastavannet til sausen.
- Bland pastaen med pestoen, squashen, salamien, tomatene, revet sitronskall og saft og om lag 1 dl pastavann.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha over basilikum og server med revet parmesan, pinjekjerner og avslutt med et dryss olivenolje.