• Oppskrift
  • Dessert
  • Peach Melba med kokoskrem, vegansk marengs og kandiserte pistasjnøtter

Peach Melba med kokoskrem, vegansk marengs og kandiserte pistasjnøtter

porsjoner minutter Musserende vin

Nydelig vegansk desser! Hjemmelagde marengs, sorbet, fersken og kokoskrem - vakkert og velsmakende! Tips! Lag gjerne marengs en dag i forveien og oppbevar tørt. Kjøl kokoskremen godt og legg tallerknene i fryseren 30 minutter før servering.

Handleliste:

Veganske marengs:

  • 1,5 dl kikertvann 
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl sukker

Kandiserte pistasjnøtter:

  • 50 g pistasjnøtter, uten skall
  • 1 ts agavesirup

Peach melba.

  • 400 ml vispbar kokskrem, godt avkjølt 
  • 0,5 ts sitronskall
  • 200 g konservert fersken
  • 125 g ferske bringebær
  • 500 g bringebærsorbet
  • 500 g mangosorbet
  • 0,25 potte fersk mynte
Oppskrift: | Foto:

Fremgangsmåte:

Veganske marengs:

  • Varm ovnen til 100 grader.
  • Sil av vannet fra kikertene. Ha kikertvannet, sitronjuice og vaniljesukker i en bolle. Visp til det begynner å skumme med med håndvisp. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du visper. Visp til en fast marengs.
  • Bruk en skje eller sprøytepose til å lage små tupper på et stekebrett med bakepapir.
  • Sett platen midt i ovnen i om lag 1,5 timer. Skru av varmen og la stå ytterligere 1 time på ettervarmen.
  • Legg tallerknene du skal bruke i fryseren 30 minutter før du skal servere.

Kandiserte pistasjnøtter:

  • Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett agavesirupen og bland den godt med nøttene. Ha nøttene over på et bakepapir og la kjøle ned.

Kokoskrem:

  • Visp kokoskremen i om lag 10 minutter. Den må være avkjølt. Tilsett skallet fra 0,5 sitron.

Montering:

  • Skjær to ferskenhalvdeler i mindre båter. Skyll bringebærene.
  • Ta tallerknene ut av fryseren og legg på kuler av bringebærsorbet, mangosorbet og klatter kokoskrem i en sirkel. Dekorer med ferskenbåtene, bringebærene, pistasjnøttene, marengsene og noen mynteblader.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.