• Oppskrift
  • Fisk
  • Pizza på grillen – Røkelaks, pesto og ruccola

Pizza på grillen – Røkelaks, pesto og ruccola

8 porsjoner 40 minutter Hvitvin

Lag favorittmaten, pizza, på grillen! Spennende ny topping, og deilig røyksmak fra grillen! Obs: Husk å lagge inn tid til heving av pizzadeigen!

Vinhjørnet

Her er det bare fantasien som setter grenser for vinvalg. Vi anbefaler at du velger en vin med mye fruktsmak, som demper det salte i retten, og en vin med lite garvesyrer, da det dreper laksesmaken.En fruktig rosé, hvitvin eller rødvin på pinot noir er gode valg!

Handleliste:

Pizzadeig:

  • 1 kg mel Tipo «00»
  • 1 dl olivenolje
  • 0,25 pakke fersk gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt

Topping:

  • 1 boks creme fraiche
  • 1 glass pesto
  • 2 pakker røkelaks
  • 1 glass kapers, hvis fine
  • 1 rødløk
  • 100 g parmesan, revet
  • 300 g mild gulost, revet
  • 1 pose ruccola
  • Sitron
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangsmåte:

Pizzadeig:

  • Bland vann, olje, gjær og sukkeret i en kjøkkenmaskin med eltekrok til det er godt blandet.
  • Ha saltet sammen med melet og ha så litt og litt i vannblandingen mens maskinen går på lav hastighet.
  • Elt videre på lav hastighet i 10-15 minutter til deigen er glatt og elastisk.
  • Ha over plastfolie og la hvile i 20 minutter.
  • Del deigen i 8, lag fine boller og legg dem på dg bakebrett med litt rom mellom hverandre.
  • Hev til dobbel størrelse (2-3) timer og oppbevar i kjøleskapet frem til bruk.
  • Når du skal lage pizzaen må du ta ut deigene om lag 1 time i forveien slik at de blir romtemperert.

Topping:

  • Varm grillen på 250 grader, med pizzasteinen inni, til den er godt varmet.
  • Bland crème fraîchen med 3 store ss med pesto.
  • Del røkelasken i skivene og så i litt mindre biter. Skjær rødløken i tynne skiver og ta kapersen ut av væsken.
  • Form/ kjevl pizzaen tynt på en pizzaspade.
  • Smør créme fraîche blandingen på pizzaen, ha på noen skiver rødløk og et tynt lag med gulost.
  • Legg pizzaen på den varme pizzasteinen og lukk lokket på grillen. La den stå og steke uten å åpne lokket i 1-2 minutter. Titt raskt og stek videre med lokket igjen til den er ferdig.
  • La pizzaen hvile noen minutter på en rist, og ha så på røkelaks, capers, ruccola og litt sitronsaft.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.