Ramensuppe med kylling
4 porsjoner
40 minutter
Hvitvin
Det finnes mange varianter av klassisk ramen, som kommer fra Japan. Suppen er veldig god, smaksrik og varmende. Her er vår variant av den populære nudelsuppen.
Handleliste:
- 4 fedd hvitløk
- 2 ts fersk ingefær
- 3 ts rød chili
- 0,5 ss rapsolje
- 1 – 2 l vann
-
2 ss kyllingfond
- 3,5 ss japansk soyasaus
- 1 ss flytende honning
- 1,5 ss hvitvinseddik
- 200 g shiitakesopp, fersk
- 60 g vårløk, ca en halv pakke
-
1,5 ss sesamolje
- 200 g eggnudler
Topping:
-
300 g kyllingfilet
- 1 klype salt og pepper
- 0,5 ss rapsolje
- 2 egg
-
60 g vårløk
- 0,5 rød chili
- 100 g bønnespirer
- 1 lime
- 0,5 potte fersk koriander
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
Kylling:
- Sett ovnen på 165 grader. Ha salt og pepper på kyllingfiletene.
- Varm opp rapsoljen i en panne og brun filetene på begge sider så de får en fin gylden skorpe.
- Sett i ovnen i 15 – 20 minutter. La hvile noen minutter og skjær så i skiver.
Ramensuppe:
- Skrell og riv hvitløksfeddene og ingefær, finhakk så den røde chilien. Stek i litt rapsolje i en stor kjele.
- Ha i 1,5 l vann, kyllingfond, soyasaus, honning og eddik og la putre i 20 minutter.
- Kutt soppen i skiver og vårløken i tynne strimler.
- Tilsett soppen, vårløken og sesamolje, og la putre i ytterlige 5 minutter. Smak til og tilsett eventuelt litt mer vann om den er for kraftig i smaken.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem så i kaldt vann.
Topping:
- Legg eggene i kaldt vann i en kjele. La koke opp og la koke i ytterligere 4-5 minutter. Avkjøl med kaldt vann.
- Skrell eggene og del dem i to.
- Skyll og kutt vårløken og chilien i strimler. Skyll bønnespirene og del limen i båter.
- Ha nudlene i serveringsbollene, hell over en god mengde suppe og ha på toppingen.