
Laks, fenikkel og en nydelig dressing med lime, japansk soyasaus og sesamolje
1 porsjoner
30 minutter
Musserende vin
Enkel og god lunsj eller forrett.
Vinhjørnet
Til denne fiskeretten vil jeg anbefale en frisk, konsentrert og smaksrik hvitvin med flott syre. Syren i vinen matcher med syren i dressingen og skaper god harmoni. Undertoner av urter i vinen, som i en sauvignon blanc eller smaksrik vin fra Sør-Italia er med på å skape en mer kompleks og elegant smak i retten.
Handleliste:
- 1 pakke SALMA halv back loin
- Fennikel
- Avokado
- 1 lime
- Sesamolje
- Japansk soyasaus
- Sesamfrø
- Karse
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Rasp fennikelen i tynne skiver, gjerne på mandolin. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet og skjær i skiver.
- Dressing:
Bland saften av 1 lime, sesamolje og japansk soyasaus og smak til. Begynn med små mengder av hver og juster deretter. Sausen skal ha mye smak, men være balansert. - Skjær laksen i 0,5 cm tynne skiver. Legg fennikelskivene i en skål og ha over dressingen. Ha så på lakse- og avokadoskivene før du avslutter med en god mengde sesamfrø og litt karse.
- La retten stå en liten stund før servering.