• Oppskrift
  • Fisk
  • Laks, fenikkel og en nydelig dressing med lime, japansk soyasaus og sesamolje

Laks, fenikkel og en nydelig dressing med lime, japansk soyasaus og sesamolje

1 porsjoner 30 minutter Musserende vin

Enkel og god lunsj eller forrett.

Vinhjørnet

Til denne fiskeretten vil jeg anbefale en frisk, konsentrert og smaksrik hvitvin med flott syre. Syren i vinen matcher med syren i dressingen og skaper god harmoni. Undertoner av urter i vinen, som i en sauvignon blanc eller smaksrik vin fra Sør-Italia er med på å skape en mer kompleks og elegant smak i retten.

Handleliste:

  • 1 pakke SALMA halv back loin
  • Fennikel
  • Avokado
  • 1 lime
  • Sesamolje
  • Japansk soyasaus
  • Sesamfrø
  • Karse
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Rasp fennikelen i tynne skiver, gjerne på mandolin. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet og skjær i skiver.
  • Dressing:
    Bland saften av 1 lime, sesamolje og japansk soyasaus og smak til. Begynn med små mengder av hver og juster deretter. Sausen skal ha mye smak, men være balansert.
  • Skjær laksen i 0,5 cm tynne skiver. Legg fennikelskivene i en skål og ha over dressingen. Ha så på lakse- og avokadoskivene før du avslutter med en god mengde sesamfrø og litt karse.
  • La retten stå en liten stund før servering.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.