Sommerruller med scampi eller kylling

4 porsjoner 30 minutter Hvitvin

Friske sommerruller med masse ferske urter, grønnsaker og nydelig dip gjør sommeren komplett!

Vinhjørnet

Masse ferske urter, deilig sødmefull hosisinsaus og delikate scampi eller kylling. Det er viktig å velge en fruktig vin, som står opp mot fylden i hoisinsausen. For en fullkommen kombinasjon anbefaler vi å finne en vin mer aromaer av grønne urter, som løfter det samme i retten!

Handleliste:

  • 1 pakke rispapir
  • 12 scampi, kokt eller 100g grillet kylling
  • 100g glassnudler
  • 2 hjertesalat
  • 2 gulrøtter
  • Ferske urter; mynte, thaibasilikum og koriander
  • Hoisin saus
  • Peanøtter, frivillig
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Lina Eidenberg Adamo

Fremgangsmåte:

Forbered fyllet:

  • Skrell scampiene og del dem i to, på langs. Riv eventuelt opp den grillede kyllingen.
  • Kok glassnudlene og ha på litt olje så de ikke henger sammen.
  • Del salaten i blader og vask godt.
  • Riv gulroten på et rivjern. Prøv å få lange strimler.
  • Plukk bladene av urtene.

Lag rullene:

  • Fukt rispapiret med kaldt vann og legg på fyllet. Legg fyllet som en pølse litt inn fra kanten og med litt rom på hver side. *
  • Jeg liker å begynne med scampien eller kyllingen, slik at rullene blir ekstra pene.
  • Ha så på 1-2 salatblader, litt av alle urtene, noen glassnudler og revet gulrot.*
  • Brett bunnen av rispapiret over. Brett så inn sidene og rull fyllet langs resten av rispapiret for å sette den sammen.
  • Dette er litt vanskelig de første gangene, men øvelse gjør mester!
  • Server med hosinsaus og topp gjerne med litt ristede peanøtter.*

Thea Engviks beste tips:

*Viktig å ikke ha den for lenge i vannet da den blir vanskelig å rulle.

*Lek deg med fyllet – kun kreativiteten som setter grenser.

*Hvis du rister nøttene i en tørr panne får du frem mye mer smak.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.