Vaffel med brunostkrem og rørte bær

4 porsjoner 80 minutter Søt

En ny og spennende vaffeltopping til de som liker søte vafler! En lett brunostkrem med rørte bær blir en sikker vinner. Perfekt til påskebrunch eller i matpakken på tur!

Vinhjørnet

Denne vaflen gjør seg aller best med en søt vin som kan matche den søte kremen med karamellisert smak. En søt vin fra Tokaj er et nydelig valg fordi smaker av nøtter, honning og karamell i vinen vin passe flott til smaksbildet i brunostkremen. Et annet alternativ er en sør muscatvin som vil matche de fruktige og florale smakene i de rørte bærene.

Handleliste:

Vaffelrøre:

  • 2 dl hvetemel
  • 25 g sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1 stort egg (evt to små)
  • 50 g smeltet smør

Topping:

  • 100 g brunost
  • 2 dl fløte
  • Frosne bær fra forrige sommer
  • Honning / Sukker
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangsmåte:

  • Kok opp halvparten av fløten og rør inn små brunostbiter med kjelen på lav varme. Rør til det ikke er noen klumper og ha i resten av fløten.
  • Ha blandingen over i en stor bolle du senere kan vispe i.
  • Ha over plastfolie og la stå kjølig i minst 1 time.
  • Lag de rørte bærene ved å varme de frosne bærene du har opp i en kjele med litt honning eller sukker. La småkoke i minst 5 minutter.
  • Bland alle ingrediensene til vaffelrøren godt sammen med en visp og la svelle i minst 20 minutter.
  • Stek vaflene og legg dem over på en rist.

 

  • Ha de valgte bærene i en kjele med litt honning og småkok til mye av vesken er fordampet og det ligner syltetøy i konsistensen.

 

  • Når brunostblandingen er helt kald og du er klar til å anrette visper du den for hånd.
  • Kremen har lett for å skille seg, så vær veldig forsiktig med å ikke vispe for mye!

 

  • Ha en vaffel over på en tallerken og anrett med brunostkremen og de rørte bærene.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.