Vegetarisk hamburger

2 porsjoner 30 minutter Rødvin

Et plantebasert alternativ til en hamburger. Server med en god lys lager eller fruktig rødvin.

Handleliste:

Hamburger:

  • 2 briochebrød
  • 400 g veggiedeig
  • 1 pakke hamburgerost
  • 1 rødløk
  • 1 tomat
  • Isbergsalat
  • 1 avokado

Fetaostrøre:

  • Tyrkisk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pakke fetaost
  • Salt & Pepper
Oppskrift: | Foto:

Fremgangsmåte:

  • Bland ca 2 dl yoghurt med fetaost, presset hvitløk, salt og pepper. Sett til side.
  • Varm opp litt olje i en stekepanne og stek hamburgerbrødene så de blir lett gyldne. Ha brødene over på en skjærefjøl.
  • Finhakk rødløken og salaten, del tomaten i skiver og mos avokadoen.
  • Del veggiekjøttdeigen i biter på 100g og rull forsiktig til boller. Ha på salt og pepper.
  • Varm opp olje i en panne. Ha i bollene og press dem flate med en stekspade. Stek dem gyldne og ha over osten etter du har snudd burgerne.
  • Ha fetaostrøren på bunnen av hamburgerbrødet. Ha så på rødløk, isbergsalat og tomat. Ha to burgere på hvert brød og topp med most avokado og hamburgerlokket.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.