- Oppskrift
- Hvit asparges med grillet kamskjell, løyrom, brunet smør, parmesan og pinjekjerner.
Hvit asparges med grillet kamskjell, løyrom, brunet smør, parmesan og pinjekjerner.
4 porsjoner
35 minutter
Hvitvin
Handleliste:
- 500 g hvit asparges
- 1 pose kamskjell, tint
- 1 glass løyrom
- Fersk dill
- Fersk gressløk
- Parmesan
- 1 pose pinjekjerner
- Skallet av 1 sitron
- 75 g smør
- Flaksalt & pepper
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Skrell aspargesen med en potetskreller. Skjær bort 2 cm fra bunnen. Legg dem i lettsaltet vann med litt sitronsaft og kok i om lag 10 minutter. Ha over i isvann for å kjøle raskt ned. Når de er kjølige tar du dem ut av vannet og over på en tallerken med tørkepapir.
- Rist pinjekjernene i en tør panne og sett til side.
- Smelt smørret i en kjele. La stå på middels/høy varme mens du rører til den har fått en gylden farge. Sett til side.
- Finhakk gressløken og plukk små bunter dill.
- Varm en stekepanne med litt smør og stek aspargesen til de har fått en fin farge.
- Legg over på et serveringsfat
Kamskjell:
- Tørk av kamskjellene med litt tørkepapir. Varm en stekepanne med litt smør og ha salt på kamskjellene.
- Stek kamskjellene i den varme pannen i om lag 1 minutt på hver side.
- Legg pent på fatet med aspargesen og ha over litt flaksalt og nymalt pepper.
- Legg så på finhakket gressløk, dill, løyrom og ristede pinjekjerner.
- Avslutt med det brunede smøret, sitronskall og høvlet parmesan.