• Oppskrift
  • Hvit asparges med grillet kamskjell, løyrom, brunet smør, parmesan og pinjekjerner.

Hvit asparges med grillet kamskjell, løyrom, brunet smør, parmesan og pinjekjerner.

4 porsjoner 35 minutter Hvitvin

Handleliste:

  • 500 g hvit asparges
  • 1 pose kamskjell, tint
  • 1 glass løyrom
  • Fersk dill
  • Fersk gressløk
  • Parmesan
  • 1 pose pinjekjerner
  • Skallet av 1 sitron
  • 75 g smør
  • Flaksalt & pepper
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Skrell aspargesen med en potetskreller. Skjær bort 2 cm fra bunnen. Legg dem i lettsaltet vann med litt sitronsaft og kok i om lag 10 minutter. Ha over i isvann for å kjøle raskt ned. Når de er kjølige tar du dem ut av vannet og over på en tallerken med tørkepapir.
  • Rist pinjekjernene i en tør panne og sett til side.
  • Smelt smørret i en kjele. La stå på middels/høy varme mens du rører til den har fått en gylden farge. Sett til side.
  • Finhakk gressløken og plukk små bunter dill.
  • Varm en stekepanne med litt smør og stek aspargesen til de har fått en fin farge.
  • Legg over på et serveringsfat

Kamskjell:

  • Tørk av kamskjellene med litt tørkepapir. Varm en stekepanne med litt smør og ha salt på kamskjellene.
  • Stek kamskjellene i den varme pannen i om lag 1 minutt på hver side.
  • Legg pent på fatet med aspargesen og ha over litt flaksalt og nymalt pepper.
  • Legg så på finhakket gressløk, dill, løyrom og ristede pinjekjerner.
  • Avslutt med det brunede smøret, sitronskall og høvlet parmesan.

 

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.