Fem tips til en bedre fredagstaco!

1. Hjemmelaget krydder

Bedre, sunnere og billigere!

    • Ferdigkjøpte tacokrydder inneholder mye sukker og unødvendige konserveringsmiddel. Lag ditt eget krydder på 1 -2-3!
    • Bland sammen: 2 ss spisskumen, 2 ss paprikakrydder (gjerne røkt) 3 ts tørket oregano, 2 ts hvitløkskrydder, 1 ts chiliflak, 1ss salt, 3 ts sort pepper, 0,25 ts nellik. Lag gjerne mye av gangen og oppbevar i en lufttett krukke.

2. Mangosalsa

Et friskt tilbehør til å ha i tacolefser! Fantastisk til kyllingfajita og taco med kyllingkjøttdeig!
    • Ingredienser : 100g cherrytomater, 1 moden mango, frisk koriander, 1 vårløk og salt.
    • Del cherrytomatene i fire og mangoen i kuber. Skjær vårløken i tynne strimler og grovhakk en god håndfull korianderblader. Bland sammen og smak til med flaksalt før servering.

3. Saftig og smaksrik kjøttdeig med ett enkelt tips

Er du lei av at kjøttdeigen blir tørr mellom første og andre lefse?
    • Et lurt tips er å ha i 1,5 dl rødvin/400g karbonadedeig og la redusere med kjøttet. Dette gir en deilig saus rundt kjøttet og enda dypere smak i tacoen.

4. Syltede grønnsaker

Enkelt tips for mer spennende grønnsaker i tacoen.

    • Rask syltelake: 3:2:1. 3 deler eddik, 2 deler vann og 1 del sukker. Ha også i en god klype salt for å fremheve smaken.
    • Kok opp syltelaken og hell den over et syltetøyglass med tynnskårede grønnsaker. Sett kaldt i minst 30 minutter.
    • Mine favorittgrønnsaker til sylting er gulrøtter og rødløk.

5. Skjell med soyamarinert laks

Hvis du ønsker en helt ny twist på tacoen anbefaler jeg å prøve krispy tacoskjell med soyamarienert laks!
    • Ingredienser: Salmalaks, soyasaus, sesamfrø, rømme, kål, gulrøtter, chiliflak og vårløk.
    • Oppskrift her!

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.