Tacoskjell med soyamarinert laks

2 porsjoner 30 minutter Rosévin

Spicy soyalaks i krispy tacoskjell! En ny, og spennende, variant til fredagstacoen!

Vinhjørnet

Denne oppskriften ble inspirert av Bernardo Brecci som ikke kunne slutte å snakke om den gode laksen da han var her på besøk! Som han, vil jeg anbefale en saftig of fruktig rosévin med litt restsødme, som Epicuro Zinfandel Rosé!

Handleliste:

  • 250g laks
  • Soyasaus
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 boks rømme
  • 1/4 Rødkål
  • 2 Gulrøtter
  • 1 vårløk
  • Sesamfrø
  • 1 ts chiliflak
  • Olje, sesam eller nøytral
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Fremgangsmåte:

  • Skjær laksen i kuber og ha i en bolle med 3 ss soyasaus, 1 ss olje, finhakket hvitløk og chiliflak. Legg i kjøleskapet til servering.
  • Skjær rødkålen i tynne skiver, rasp gulrøttene og bland det sammen.
  • Skjær vårløken i tynne skiver og legg i en serveringsskål.
  • Bland rømme med soyasaus, smak til slik du ønsker.

Montering: 

  • Varm tacoskjellene og fyll med råkostblandingen, laksebitene og dressingen. Avslutt med vårløkskivene og sesamfrø.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.