Løyromspizza
porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Perfekt når du er lei fredagspizzaen. Enkelt, spennende og supergodt!
Vinhjørnet
Pizza kan være så mangt, så vinvalget kommer helt an på toppingen du har på! Til rogn og Västerbottenost er det perfekt med friske bobler! Prosecco, som er fruktig, og ikke for søt er et godt alternativ og løfter denne løyromspizzaen til nye høyder! Smaken i den hjemmelagde pizzadeigen kommer enda bedre frem hvis du skal feire litt ekstra og unner deg en flaske champagne.
Handleliste:
- Pizzabunn, ferdig eller hjemmelaget deig
- 1 dl créme fraîche
- 75 revet parmesan
-
1 rødløk
-
1 pakke fersk gressløk
-
1 dl crème fraîche naturell
-
80 g løyrom
-
1 sitron
- Salt & pepper
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 225 grader.
Pizza:
- Kjevl ut pizzadeigen og ha over på en stekeplate med bakepapir.
- Smør på crème fraîche og ha over revet parmesan. Stek i ovnene i 10 – 15 minutter.
Topping:
- Finhakk rødløken og gressløken.
Servering:
- Ta pizzaen ut av ovnen og strø over gressløk og rødløk. Ha så på noen topper med crème fraîche og løyrom.
- Riv over litt sitronskall og ha på salt og pepper. Skjær i biter og server.