Polpette al sugo – Italienske kjøttboller i tomatsaus
4 porsjoner
40 minutter
Rødvin
Disse italienske kjøttbollene med tomatsaus er fantastisk gode og blir alltid tatt godt imot.
Vintips
De hjemmelagde kjøttbollene passer godt med en smaksrik og fruktig rødvin som også kan balansere ut spicen fra chilien. Det er viktig at vinen har god syre som kan balansere den friske tomatsausen og krydrede nyanser som passer til hvitløken og oreganoen.
Handleliste:
Kjøttboller:
- 400 g pasta
- 500 g karbonadedeig
- 0,5 dl griljermel eller 1 skive hvitt brød
- 0,5 dl melk
- 1 egg
- 1 liten gul løk, revet
- 1 dl revet parmesan
- 1 liten håndfull fersk oregano.
- 1 fedd hvitløk, presset
- Skall fra 0,5 sitron
- Olivenolje
- 1 ts salt
- Nymalt pepper
Tomatsaus
- 2 bokser hele tomater
- 1 fedd hvitløk
- 1 liten gul løk
- 0,5 fersk rød chili
- 1 grønnsaksbuljong
- 1 håndfull fersk basilikum
- Olivenolje
- Salt og pepper
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Finriv løken, press hvitløken og riv parmesanosten. Bland sammen alt utenom kjøttdeigen. La svelle i om lag 10 minutter, så griljermelet får tid til å svelle litt.
- Bland så inn kjøttdeigen og form ca 20 kjøttboller. La kjøttbollene hvile i ca 10 minutter. Anvend en stor stekepanne, som har plass til både kjøttbollene og tomatsausen.
- Stek kjøttbollene i olivenolje i ca 5 minutter, sett til side imens du lager tomatsausen. De skal koke videre i sausen senere, så ikke vær bekymret for at de er gjennomstekt.
Til tomatsausen:
- Finhakk den gule løken og chilien. Stek løken og chili i olivenolje i samme stekepanne som du stekte kjøttbollene i.
- Hell over tomatene, fersk basilikum, presset hvitløk og grønnsaksbuljong.
- La småputre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell i kjøttbollene, og la dem putre til de er ferdige og varme helt gjennom før du serverer. 10-15 minutter.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken, server disse nydelige kjøttbollene med masse revet parmesanost og fersk basilikum.