Grillet flank steak og romanosalat med trøffel og parmesan
4 porsjoner
30 minutter
Rødvin
Saftig flank steak som serveres med grillet romanosalat med trøffeldressing og parmesan. Enkelt å lage, og supergodt!
Vinhjørnet
Til grillet kjøtt er det nesten obligatorisk å servere en saftig argentinsk rødvin. Domaine Bousquet lager fantastiske, konsentrerte viner på malbec som har en flott fruktsødme som veier opp mot kraftige kjøttretter. Undertoner av krydder i vinen matcher godt med smaken av parmesan og trøffel.
Handleliste:
Flank steak:
- 600 gram flank steak
- 0,5 ss olivenolje
- 2 ts flaksalt
- 0,5 ts svart pepper
Romanosalat:
- 2 stk romanosalat
- 1 sitron
- 1 dl matyoghurt
- 2 ts olivenolje
- 3 ts trøffelolje
- 50 gram pinjekjerner
- 75 gram parmesanost
- Fersk gressløk
- 0,5 ss olivenolje
- 4 klyper flingsalt
- 1 klype svart pepper
Oppskrift: Tasteline
|
Foto: Tasteline
Fremgangsmåte:
- Skru på grillen og gi den god tid til å varme seg opp.
Flank steak:
- Ta frem kjøttet i god tid før middag, så det blir romtemperert.
- Pensle kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper på begge sider.
Romanosalat:
- Del romanosalaten og sitronen i to
- Bland yoghurten med olivenoljen og trøffeloljen
- Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne.
- Riv parmesanost og finhakk gressløken
Flank steak:
- Grill kjøttet ca 5 minutter på hver side og la det så hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
Romanosalat:
- Pensle romanosalaten med olivenolje og grill hver halvdel med kuttsiden ned ca 1-2 minutter.
- Legg den grillede salaten på et fat og strø over flaksalt og pepper. Dryss så yoghurtsausen og topp med de ristede pinjekjernene, parmesan og gressløk.
- Server den grillede flank steaken med romanosalaten.