Edle dråper som fyller munnen med smak av frisk sitrusfrukt, aprikos, honning, urter og fersk sopp. Munnfølelsen er balansert og vinen har en lett kropp som veier opp mot sødmen.
Tokajikum late harvest er sammensatt, energisk og flott balansert. På duft har den en utviklet aroma av aprikos, honning, fersk kantarell, litt blomst og krydder. På smak er den energisk med preg av aprikos, tørket frukt, honning, fersk sopp og urter.
Det sødmefulle preget av tørket frukt i vinen passer utrolig godt til blåmuggost og kjeks. Denne typen dessertvin passer også veldig godt til krydrede fruktdesserter som eple- eller pærepai med kanel eller crème brûlée.
Denne dessertvinen er laget på 30% hárslevelu og 70% furmint, som er en tradisjonell blanding. Druene blir hengende på vinrankene i god tid etter druene blir modne, og blir infisert av botrytis/ edelråte. Dette gjør at druemosten bli søtere, mer konsentrert og får også noen aromaer fra edelråten, som honning og ingefær.
Vingården Tokajicum ligger i den historiske byen Tokaj, som er kjent for produksjonen av de mest komplekse vinene i verden. Vingården er på over 20 hektar og er beplantet med vinranker som er 40 år eller eldre. Hovedvinmakeren Làszlò Buttella, som har jobbet på vinmarkene siden han var 16 år, får frem den spesielle mineraliteten fra det tidligere vulkanske området. Han legger de gamle tradisjonene til grunn og utvikler dem med mer moderne teknologi.