- Oppskrift
- Crab Roll
Crab Roll
2 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
Crab roll - smørstekt briochebrød med en smaksrik krabberøre servert med potetgull. Den perfekte helgekosen!
Vinhjørnet
Til crab roll'en burde du servere en frisk hvitvin med god fylde. En sauvignon blanc fra Chile, for eksempel Terra Pura, passer perfekt til fyldigheten av krabberøren og briochen, men gir også en fin friskhet som løfter retten.
Handleliste:
- Krabbekjøtt fra 4-6 klør*
- 2 ss majones
- 2 ss crème fraîche
- 2 sitroner
- 1 stangselleri
- Frisk dill
- Potetgull med salt
- Brioche pølsebrød
- Smør
- Salt & pepper
*Det kommer an på størrelsen på klørne
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: @joakimlhaga
Fremgangsmåte:
- Rens de ferdigkokte krabbeklørne. Kut en selleristang, gjerne en av de innerste stilene, som er mildere i smaken, i små biter.
- Rasp skallet til en sitron og press ut juicen. Finhakk en liten håndfull dill.
- Bland sammen; majones, crème fraîche, stangselleri, dill og litt sitronjuice og skall. Smak til med mer sitronjuice, salt og pepper.
- Vend forsiktig inn krabbekjøttet mens du steker pølsebrødene i en stekepanne med smør.
- Ha en god mengde krabbeblanding i hvert pølsebrød og topp med noen dillblader. Server med potetgull for en autentisk kombinasjon, eller en lett salat hvis du vil ha noe friskere.