Tacoskjell med soyamarinert laks
2 porsjoner
30 minutter
Rosévin
Spicy soyalaks i krispy tacoskjell! En ny, og spennende, variant til fredagstacoen!
Vinhjørnet
Denne oppskriften ble inspirert av Bernardo Brecci som ikke kunne slutte å snakke om den gode laksen da han var her på besøk! Som han, vil jeg anbefale en saftig of fruktig rosévin med litt restsødme, som Epicuro Zinfandel Rosé!
Handleliste:
- 250g laks
- Soyasaus
- 1/2 fedd hvitløk
- 1/2 boks rømme
- 1/4 Rødkål
- 2 Gulrøtter
- 1 vårløk
- Sesamfrø
- 1 ts chiliflak
- Olje, sesam eller nøytral
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
- Skjær laksen i kuber og ha i en bolle med 3 ss soyasaus, 1 ss olje, finhakket hvitløk og chiliflak. Legg i kjøleskapet til servering.
- Skjær rødkålen i tynne skiver, rasp gulrøttene og bland det sammen.
- Skjær vårløken i tynne skiver og legg i en serveringsskål.
- Bland rømme med soyasaus, smak til slik du ønsker.
Montering:
- Varm tacoskjellene og fyll med råkostblandingen, laksebitene og dressingen. Avslutt med vårløkskivene og sesamfrø.