Brokkolisalat med Brilliant Brie og brente valnøtter
4 porsjoner
30 minutter
Hvitvin
En friskt og spennende lunsjrett eller perfekt siderett til kylling og svin!
Vinhjørnet
Til en deilig salat som denne ville jeg valgt en fruktig hvitvin med god syre. Det er viktig at den har god nok fylde til å takle sødmen i nøttene og i aprikosen, men også gir rom til de mer delikate smakene fra osten og brokkolien.
Handleliste:
- Brilliant Brie, Hvitmuggost fra Thorbjørnrud ysteri
- 1 brokkoli
- 5-10 tørkede aprikoser
- 1 dl hvitvin
- 50g valnøtter
- 100 g sukker
- Olivenolje & flaksalt
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Fremgangsmåte:
Aprikoser:
- Del de tørkede aprikosene i 4-6 biter og legg i en bolle med hvitvinen i 20-30 minutter. Hell så av den overflødige vinen.
Brente valnøtter:
- Smelt sukkeret i en panne på middels/høy varme.
- Vend inn valnøttene og la kjøle seg ned på et bakepapir.
Brokkoli:
- Kok brokkolien i saltet vann til den er gjennomkokt, men fortsatt har tyggemotstand. 5-10 minutter.
Sett sammen:
- Del brien i mellomstore biter. Ha brokkolien på et serveringsfat og fordel de andre ingrediensene fint over. Avslutt med litt god olivenolje og flaksalt.