Oppgradert rekesmørbrød – på grillen!
Oppgrader rekesmørbrødet med urtemarinerte reker på grillen og friske urter!
Vinhjørnet
Vi vil at rekene skal skinne, så det er viktig å velge en vin som er medium lett i stilen. Majonesen trenger en vin med god friskhet som kan rense opp munnfølelsen, og vi kan gjerne leke med å finne aromaer av grønne urter eller toastet brød. Er det 17. mai, eller en annen feiring, vil jeg anbefale en frisk, fruktkonsentrert champagne, med litt autolyse i avslutningen. Hvis du ikke ønsker bobler er en fransk Sancerre, på druen sauvignon blanc, et ypperlig valg! Oppskrift lenger ned! :)
Handleliste:
- 600g reker
- 4 skiver surdeigsbrød eller brioche
- 50g smør, romtemperert
- 200g majones
- 1 bunt koriander
- 1 bunt gressløk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 hjertesalat
- Olje
- Salt
Fremgangsmåte:
- Mariner rekene, med skall, i: hvitløken, en håndfull finhakket koriander og gressløk, en klype salt og en god mengde olje. Det skal legge seg rundt alle rekene når du rører.*
- Legg majonesen i en bolle og ha i en stor håndfull finhakket korianderblader og en håndfull finhakket gressløk.
- Sett på grillen slik at den blir god og varm.
- Skjær tykke brødskiver og smør smøret i på begge sider av skivene.
- Rens salaten og del i individuelle blader.
- Spidd rekene på grillspyd, og grill over høy varme i 1-2 minutter på hver side. *
- Grill så brødskivene raskt, slik at de blir crispy, men fortsatt er myke i midten.
- Inviter dine beste venner og imponer med denne rekemiddagen!
*Dette kan gjøres dagen før, men vent da med å ha på saltet.
*De må ikke bli stekt, men varmet gjennom og viktig å steke slik at den rå hvitløkssmaken blir borte.
Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Charles Mignon
359.90 kr
Charles Mignon Comte de Marne
Charles Mignon
439.90 kr
Sancerre Domaine de la Villaudière
Domaine de la Villauière
279.90 kr
Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Champagne Charles Mignon
369.90 kr
Charles Mignon Brut Premium Reserve
Champagne Charles Mignon
364.90 kr