
Oppgradert rekesmørbrød – på grillen!
Oppgrader rekesmørbrødet med urtemarinerte reker på grillen og friske urter!
Vinhjørnet
Vi vil at rekene skal skinne, så det er viktig å velge en vin som er medium lett i stilen. Majonesen trenger en vin med god friskhet som kan rense opp munnfølelsen, og vi kan gjerne leke med å finne aromaer av grønne urter eller toastet brød. Er det 17. mai, eller en annen feiring, vil jeg anbefale en frisk, fruktkonsentrert champagne, med litt autolyse i avslutningen. Hvis du ikke ønsker bobler er en fransk Sancerre, på druen sauvignon blanc, et ypperlig valg! Oppskrift lenger ned! :)
Handleliste:
- 600g reker
- 4 skiver surdeigsbrød eller brioche
- 50g smør, romtemperert
- 200g majones
- 1 bunt koriander
- 1 bunt gressløk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 hjertesalat
- Olje
- Salt
Fremgangsmåte:
- Mariner rekene, med skall, i: hvitløken, en håndfull finhakket koriander og gressløk, en klype salt og en god mengde olje. Det skal legge seg rundt alle rekene når du rører.*
- Legg majonesen i en bolle og ha i en stor håndfull finhakket korianderblader og en håndfull finhakket gressløk.
- Sett på grillen slik at den blir god og varm.
- Skjær tykke brødskiver og smør smøret i på begge sider av skivene.
- Rens salaten og del i individuelle blader.
- Spidd rekene på grillspyd, og grill over høy varme i 1-2 minutter på hver side. *
- Grill så brødskivene raskt, slik at de blir crispy, men fortsatt er myke i midten.
- Inviter dine beste venner og imponer med denne rekemiddagen!
*Dette kan gjøres dagen før, men vent da med å ha på saltet.
*De må ikke bli stekt, men varmet gjennom og viktig å steke slik at den rå hvitløkssmaken blir borte.