Oppgradert rekesmørbrød – på grillen!

2 porsjoner 30 minutter Hvitvin

Oppgrader rekesmørbrødet med urtemarinerte reker på grillen og friske urter!

Vinhjørnet

Vi vil at rekene skal skinne, så det er viktig å velge en vin som er medium lett i stilen. Majonesen trenger en vin med god friskhet som kan rense opp munnfølelsen, og vi kan gjerne leke med å finne aromaer av grønne urter eller toastet brød. Er det 17. mai, eller en annen feiring, vil jeg anbefale en frisk, fruktkonsentrert champagne, med litt autolyse i avslutningen. Hvis du ikke ønsker bobler er en fransk Sancerre, på druen sauvignon blanc, et ypperlig valg! Oppskrift lenger ned! :)

Handleliste:

  • 600g reker
  • 4 skiver surdeigsbrød eller brioche
  • 50g smør, romtemperert
  • 200g majones
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt gressløk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 hjertesalat
  • Olje
  • Salt
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: @joakimlhaga

Fremgangsmåte:

  • Mariner rekene, med skall, i: hvitløken, en håndfull finhakket koriander og gressløk, en klype salt og en god mengde olje. Det skal legge seg rundt alle rekene når du rører.*
  •  Legg majonesen i en bolle og ha i en stor håndfull finhakket korianderblader og en håndfull finhakket gressløk.
  • Sett på grillen slik at den blir god og varm.
  • Skjær tykke brødskiver og smør smøret i på begge sider av skivene.
  • Rens salaten og del i individuelle blader.
  • Spidd rekene på grillspyd, og grill over høy varme i 1-2 minutter på hver side. *
  • Grill så brødskivene raskt, slik at de blir crispy, men fortsatt er myke i midten.
  • Inviter dine beste venner og imponer med denne rekemiddagen!

 

*Dette kan gjøres dagen før, men vent da med å ha på saltet.

*De må ikke bli stekt, men varmet gjennom og viktig å steke slik at den rå hvitløkssmaken blir borte.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.