Bakt torsk med tomaturtesmør
2 porsjoner
45 minutter
Hvitvin
- 4 porsjoner torsk
- 1 middels sjalottløk (finhakket)
- 2 hvitløksfedd (kjøttdeig)
- 1 ss olivenolje (pluss ekstra til drypp)
- 1 halvliter drue eller cherrytomater
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1/2 ts kosher salt
- 1/4 ts rød pepperflak
- 1/4 ts granulert sukker
- 4 ss usaltet smør (skiver)
3 ss fersk hakket urt (basilikum, persille, gressløk)
Oppskrift:
|
Foto:
TOMAT- OG URTESMØR
- Varm olivenolje i en liten kjele over middels varme. Fres sjalottløk og hvitløk i 4-5 minutter eller til de er myke, rør av og til.
- Tilsett tomater, kyllingkraft, havsalt, rød pepperflak og sukker. La det småkoke uten lokk i 15-17 minutter eller til tomater brytes ned og slipper saften og væsken nesten har fordampet.
- Ta kjelen av varmen og rør inn smør og friske urter. Urtesmøret skal være fløyelsaktig og tykt. Dekk til og hold varmen mens torsken steker.
TORSK
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Drypp bunnen av en ildfast form lett med olivenolje. Du vil ha en tallerken som er stor nok til å passe torsken i et enkelt lag med litt plass rundt, ellers får du for mye juice under stekingen.
- Tørk torsken veldig godt og legg i et enkelt lag. Smak til med salt og pepper etter smak, men vær sjenerøs. Drypp toppen lett med olivenolje og press fersk sitron. Jeg brukte omtrent 1/2 sitron. Dekk godt til med aluminiumsfolie og stek i 12-18 minutter eller til det lett flaker. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på torsken.
- Ta ut av ovnen og fordel tomatsmøret jevnt over torsken. Dekk til med aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur i 1-2 minutter før servering. Du vil bare at alle smakene skal komme sammen.
- Pynt med ferske hakkede urter, om ønskelig, og server umiddelbart.