Bakt torsk med tomaturtesmør

2 porsjoner 45 minutter Hvitvin

  1. 4 porsjoner torsk
  2. 1 middels sjalottløk (finhakket)
  3. 2 hvitløksfedd (kjøttdeig)
  4. 1 ss olivenolje (pluss ekstra til drypp)
  5. 1 halvliter drue eller cherrytomater
  6. 1/2 kopp kyllingkraft
  7. 1/2 ts kosher salt
  8. 1/4 ts rød pepperflak
  9. 1/4 ts granulert sukker
  10. 4 ss usaltet smør (skiver)

3 ss fersk hakket urt (basilikum, persille, gressløk)

Oppskrift: | Foto:

TOMAT- OG URTESMØR

  • Varm olivenolje i en liten kjele over middels varme. Fres sjalottløk og hvitløk i 4-5 minutter eller til de er myke, rør av og til.
  • Tilsett tomater, kyllingkraft, havsalt, rød pepperflak og sukker. La det småkoke uten lokk i 15-17 minutter eller til tomater brytes ned og slipper saften og væsken nesten har fordampet.
  • Ta kjelen av varmen og rør inn smør og friske urter. Urtesmøret skal være fløyelsaktig og tykt. Dekk til og hold varmen mens torsken steker.

 

TORSK

  • Forvarm ovnen til 200 °C
  • Drypp bunnen av en ildfast form lett med olivenolje. Du vil ha en tallerken som er stor nok til å passe torsken i et enkelt lag med litt plass rundt, ellers får du for mye juice under stekingen.
  • Tørk torsken veldig godt og legg i et enkelt lag. Smak til med salt og pepper etter smak, men vær sjenerøs. Drypp toppen lett med olivenolje og press fersk sitron. Jeg brukte omtrent 1/2 sitron. Dekk godt til med aluminiumsfolie og stek i 12-18 minutter eller til det lett flaker. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på torsken.
  • Ta ut av ovnen og fordel tomatsmøret jevnt over torsken. Dekk til med aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur i 1-2 minutter før servering. Du vil bare at alle smakene skal komme sammen.
  • Pynt med ferske hakkede urter, om ønskelig, og server umiddelbart.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.