Ceviche med torsk og reker

2 porsjoner 60 minutter Hvitvin

En supergod, lettlaget, fresh og syrlig fisk- og skalldyrsalat med smak av lime, koriander og chili.

Handleliste:

  • 150 gram torskefilet
  • 1 pose reker
  • 3 lime
  • 0,5 sitron
  • Salt
  • Nymalt pepper
  • Paprikapulver
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 potte fersk koriander
  • 2 røde chili
  • En klype sukker
  • Olivenolje
  • Vårløk
  • 0,5 finhakket agurk
  • 1 mango
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

  • Tin torsken og rekene. Skjær torsken i kuber. Press ut saften av limen og sitronen i en skål. Ha 2-3 ss olivenolje i skålen.
  • Finhakk en rød chili, riv hvitløksfeddene og legg i marinaden. Ha i en klype sukker, paprikapulver, salt og pepper. Rør og smak til.
  • Ha torskebitene, rekene og finhakket koriander i marinaden.
  • La stå i kjøleskapet i 45-60 minutter.
  • Finhakk grønnsakene og mangoen og del avokadoen i skiver.
  • Server cevichen med grønnsakene, fersk koriander og gjerne med stekt surdeigsbrød.

 

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.