Ceviche med torsk og reker
2 porsjoner
60 minutter
Hvitvin
En supergod, lettlaget, fresh og syrlig fisk- og skalldyrsalat med smak av lime, koriander og chili.
Handleliste:
- 150 gram torskefilet
- 1 pose reker
- 3 lime
- 0,5 sitron
- Salt
- Nymalt pepper
- Paprikapulver
- 2 fedd hvitløk
- 1 potte fersk koriander
- 2 røde chili
- En klype sukker
- Olivenolje
- Vårløk
- 0,5 finhakket agurk
- 1 mango
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Tin torsken og rekene. Skjær torsken i kuber. Press ut saften av limen og sitronen i en skål. Ha 2-3 ss olivenolje i skålen.
- Finhakk en rød chili, riv hvitløksfeddene og legg i marinaden. Ha i en klype sukker, paprikapulver, salt og pepper. Rør og smak til.
- Ha torskebitene, rekene og finhakket koriander i marinaden.
- La stå i kjøleskapet i 45-60 minutter.
- Finhakk grønnsakene og mangoen og del avokadoen i skiver.
- Server cevichen med grønnsakene, fersk koriander og gjerne med stekt surdeigsbrød.