Chèvre chaud – Gratinert geitost
4 porsjoner
20 minutter
Hvitvin
Vinhjørnet
Geitost har mye smak og en kremet munnfølelse. Det gjør at det passer best med en smaksrik vin som har en balansert friskhet som kan rense opp mellom hver bit. Mitt favorittips er en frisk og fyldig sauvignon blanc.
Handleliste:
- 1 Chèvre (290 g med skorpe)
- 2 ss flytende honning
- 1 ss smør
- 4 ss olivenolje
- 100 g valnøtter
- Flaksalt
- Pepper
- 1 potte fersk timian
- 2-3 fiken eller en annen søt frukt
- Nystekt baguette eller kjeks
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Del Chèvren i skiver og ha på et stekebrett med bakepapir. Ha så over olivenolje, flaksalt og pepper og sett midt i ovnen.
- Gratiner til osten får fin farge, om lag 4-5 minutter.
- Stek valnøttene i en tørr panne. Når de begynner å bli lett gyldne har du i smøret og honningen og blander godt sammen.
- Legg osten på et serveringsfat og ha over de karamelliserte nøttene, fersk timian, salt og pepper. Server med frukt delt i båter, og nystekt baguette.