Sjokolademousse med olivenolje
4 porsjoner
150 minutter
Rødvin
Lett og himmelsk sjokolademousse som får fantastisk smak fra olivenolje og flaksalt.
Handleliste:
- 2 eggeplommer
- 0,75 dl strøsukker
- 2 ss olivenolje av god kvalitet
- 3 dl kremfløte
- 125 g mørk sjokolade
- Salt
Til servering:
- Flaksalt
- 1 ss olivenolje av god kvalitet
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
- Rør sammen eggeplommer, sukker, salt og olivenolje i en bolle.
- Visp kremfløten lett, den må ikke være for stiv.
- Smelt sjokoladen over et vannbad eller forsiktig i mikroen.
- Tilsett sjokoladen i eggeblandingen i en stråle under omrøring. Rør til en jevn blanding.
- Ha i 1/3 av kremen og rør om med en ballongvisp til det er bandet godt sammen.
- Vend så inn 1/3 til med en slikkepott.
- Vend inn den siste delen og hell så moussen i 4 glass eller skåler.
- Sett i kjøleskap og la sette seg i minst to timer før servering.
- Ved servering drysser du over litt olivenolje og har over en liten klype flaksalt.