Sjokolademousse med olivenolje

4 porsjoner 150 minutter Rødvin

Lett og himmelsk sjokolademousse som får fantastisk smak fra olivenolje og flaksalt.

Handleliste:

  • 2 eggeplommer
  • 0,75 dl strøsukker
  • 2 ss olivenolje av god kvalitet
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g mørk sjokolade
  • Salt

Til servering:

  • Flaksalt
  • 1 ss olivenolje av god kvalitet
Oppskrift: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Fremgangsmåte:

  • Rør sammen eggeplommer, sukker, salt og olivenolje i en bolle.
  • Visp kremfløten lett, den må ikke være for stiv.
  • Smelt sjokoladen over et vannbad eller forsiktig i mikroen.
  • Tilsett sjokoladen i eggeblandingen i en stråle under omrøring. Rør til en jevn blanding.
  • Ha i 1/3 av kremen og rør om med en ballongvisp til det er bandet godt sammen.
  • Vend så inn 1/3 til med en slikkepott.
  • Vend inn den siste delen og hell så moussen i 4 glass eller skåler.
  • Sett i kjøleskap og la sette seg i minst to timer før servering.
  • Ved servering drysser du over litt olivenolje og har over en liten klype flaksalt.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.