Dan Dan nudler

2 porsjoner 30 minutter Rødvin

Handleliste:

  • 400 g eggnudler
  • 150 g pak choi
  • Ristede peanøtter
  • 1 bunt vårløk

Kjøttdeigen:

  • 500g svinekjøttdeig
  • 1 ss fersk ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 2 ts fivespice
  • 3 ss japans soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • Rapsolje til steking

Saus:

  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 – 1 dl japansk soyasaus
  • 2 ss tahini
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ts sichauanpepper
  • 1 ss honning
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 3 ss vann
Oppskrift: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fremgangsmåte:

Sausen:

  • Knus sichauanpepperet i en morter og bland sammen med restan av ingrediensene til sausen. Smak til! Du kan selv justere; syrligheten, sødmen og konsistensen etter hva du liker.

Kjøttdeigen:

  • Varm opp olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen på høy varme under omrøring. Bryt opp kjøttdeigen i mindre biter med stekespaden. Når kjøttdeigen har fått farge vender du inn alle de andre ingrediensene som skal i kjøttdeigen.

Sett sammen:

  • Skjær vårløken i skiver.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakningen. Kutt pok choien I store biter og spar noen hele blader til garnityr.
  • Legg sausen i bunnen av en skål.
  • Bland inn nudlene og kjøttdeigen.
  • Topp med sesamfrø, peanøtter, vårløk, pak choi og server varmt.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.