Dan Dan nudler
2 porsjoner
30 minutter
Rødvin
Handleliste:
- 400 g eggnudler
- 150 g pak choi
- Ristede peanøtter
- 1 bunt vårløk
Kjøttdeigen:
- 500g svinekjøttdeig
- 1 ss fersk ingefær, finrevet
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 2 ts fivespice
- 3 ss japans soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- Rapsolje til steking
Saus:
- 1 ts chiliflak
- 0,5 – 1 dl japansk soyasaus
- 2 ss tahini
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ts sichauanpepper
- 1 ss honning
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 3 ss vann
Oppskrift: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Fremgangsmåte:
Sausen:
- Knus sichauanpepperet i en morter og bland sammen med restan av ingrediensene til sausen. Smak til! Du kan selv justere; syrligheten, sødmen og konsistensen etter hva du liker.
Kjøttdeigen:
- Varm opp olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen på høy varme under omrøring. Bryt opp kjøttdeigen i mindre biter med stekespaden. Når kjøttdeigen har fått farge vender du inn alle de andre ingrediensene som skal i kjøttdeigen.
Sett sammen:
- Skjær vårløken i skiver.
- Kok nudlene etter anvisning på pakningen. Kutt pok choien I store biter og spar noen hele blader til garnityr.
- Legg sausen i bunnen av en skål.
- Bland inn nudlene og kjøttdeigen.
- Topp med sesamfrø, peanøtter, vårløk, pak choi og server varmt.