Dessertpitapizza med kremost og friske bær
3 porsjoner
30 minutter
Musserende vin
Dessertpizza - En ny favoritt i hjemmet. Frisk, søt og mulig å variere i det uendelige!
Vinhjørnet
Denne pizzaen er for dem som liker det søtt, og vinen må matche det søte i retten også! Finn gjerne en vin med samme aromaer som bærene du har på toppen.
Handleliste:
- 125g kremost
- 200g melis
- 100 g smør, romtemperert
- 1 sitron
- Kanel
- 6 ss brunt sukker
- Bær i sesong
Oppskrift: Thea Engvik
|
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Smør smøret på pitabrødene og stø over sukker og kanel.
- Stek i ovnen i 5-8 minutter og la kjøle seg ned på en rist.
- Visp kremost, melis og smør rast til en jevn krem.*
- Smak til kremen med sitronjuice.*
- Rens de friske bærene og del i to om de er store.
- Ha litt kremost på de avkjølte pitabrødene og topp med friske bær.
Thea Engviks beste tips:
* Pass på å ikke vispe for lenge, da skiller den seg.
*Litt sitronjuice løfter frem smaken av kremen.
*Hvis du vil lage denne på høsten er det også utrolig godt med eplekompott.