Dessertpitapizza med kremost og friske bær

3 porsjoner 30 minutter Musserende vin

Dessertpizza - En ny favoritt i hjemmet. Frisk, søt og mulig å variere i det uendelige!

Vinhjørnet

Denne pizzaen er for dem som liker det søtt, og vinen må matche det søte i retten også! Finn gjerne en vin med samme aromaer som bærene du har på toppen.

Handleliste:

  • 125g kremost
  • 200g melis
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 sitron
  • Kanel
  • 6 ss brunt sukker
  • Bær i sesong
Oppskrift: Thea Engvik | Foto: Lina Eidenberg Adamo

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smør smøret på pitabrødene og stø over sukker og kanel.
  • Stek i ovnen i 5-8 minutter og la kjøle seg ned på en rist.
  • Visp kremost, melis og smør rast til en jevn krem.*
  • Smak til kremen med sitronjuice.*
  • Rens de friske bærene og del i to om de er store.
  • Ha litt kremost på de avkjølte pitabrødene og topp med friske bær.

Thea Engviks beste tips:

* Pass på å ikke vispe for lenge, da skiller den seg.

*Litt sitronjuice løfter frem smaken av kremen.

*Hvis du vil lage denne på høsten er det også utrolig godt med eplekompott.

Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.