Flank steak med gremolata, hasselnøtter, yoghurt , mozarella, dill og chiliagurk
4 porsjoner
30 minutter
Rødvin
Flank stek, som er en del av magemusklene til storfe, har en fettprosent på kun 5%. Perfekt på grillen! Kort tid på høy varme er det som skal til for å beholde dette kjøttstykket saftig.
Handleliste:
- 2 stk flank steak à ca 400 g
- 2 ss olivenolje
- Salt & pepper
Gremolata:
- 1 dl hasselnøtter
- 1 skallet av en sitron
- 1 fedd hvitløk
- Fersk persille, 30 g
Yoghurt:
- 3 dl yoghurt, tykk
- 1 agurk
- 1 ts salt
- 250 g mozarella
- 1 ts sambal oelek
- Fersk dill, ca 30
- 1 sitron
- 2 ss olivenolje
Oppskrift: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Fremgangsmåte:
Gremolata:
- Sett ovnen på 220 grader og tenn grillen.
- Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist i ovnen i 6-7 minutter, til skallet begynner å sprekke.
- Ta ut nøttene og la kjøle seg litt ned. Klem så nøttene sammen i hendene til skallet smuldrer av.
- Finhakk nøttene og legg dem i en skål sammen med sitronskallet. Skrell og riv hvitløksfeddet og finhakk persillen før du så vender dette inn i nøtteblandingen.
Yoghurt:
- Legg yoghurten på en tallerken.
- Riv agurken på et rivjern og bland med salt. Ha blandingen over i en sil og la vannet renne av i ca 10 minutter. Smak på agurken, om den er for salt skyller du den litt i kaldt vann. Klem ut vannet og bland med sambal oelek.
- Legg agurken på yoghurten. Bryt mozzarellaen i biter med hendene og ha over. Dryss så over olivenolje og avslutt med grovhakket dill.
Flank steak:
- Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Grill det på høy varme i 2-3 minutter på hver side. La hvile i 2-3 minutter.
- Skjær kjøttet i skiver og strø så over gremolata med hasselnøtter. Server med yoghurtskålen.