• Oppskrift
  • Middag
  • Grillet flank steak og romanosalat med trøffel og parmesan

Grillet flank steak og romanosalat med trøffel og parmesan

4 porsjoner 30 minutter Rødvin

Saftig flank steak som serveres med grillet romanosalat med trøffeldressing og parmesan. Enkelt å lage, og supergodt!

Vinhjørnet

Til grillet kjøtt er det nesten obligatorisk å servere en saftig argentinsk rødvin. Domaine Bousquet lager fantastiske, konsentrerte viner på malbec som har en flott fruktsødme som veier opp mot kraftige kjøttretter. Undertoner av krydder i vinen matcher godt med smaken av parmesan og trøffel.

Handleliste:

Flank steak:

  • 600 gram flank steak
  • 0,5 ss olivenolje
  • 2 ts flaksalt
  • 0,5 ts svart pepper

Romanosalat:

  • 2 stk romanosalat
  • 1 sitron
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 ts olivenolje
  • 3 ts trøffelolje
  • 50 gram pinjekjerner
  • 75 gram parmesanost
  • Fersk gressløk
  • 0,5 ss olivenolje
  • 4 klyper flingsalt
  • 1 klype svart pepper
Oppskrift: Tasteline | Foto: Tasteline

Fremgangsmåte:

  • Skru på grillen og gi den god tid til å varme seg opp.

Flank steak:

  • Ta frem kjøttet i god tid før middag, så det blir romtemperert.
  • Pensle kjøttet med olivenolje og krydre med salt og pepper på begge sider.

Romanosalat:

  • Del romanosalaten og sitronen i to
  • Bland yoghurten med olivenoljen og trøffeloljen
  • Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne.
  • Riv parmesanost og finhakk gressløken

Flank steak:

  • Grill kjøttet ca 5 minutter på hver side og la det så hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

Romanosalat:

  • Pensle romanosalaten med olivenolje og grill hver halvdel med kuttsiden ned ca 1-2 minutter.
  • Legg den grillede salaten på et fat og strø over flaksalt og pepper. Dryss så yoghurtsausen og topp med de ristede pinjekjernene, parmesan og gressløk.
  • Server den grillede flank steaken med romanosalaten.
Del oppskrift:

    Denne siden inneholder informasjon om alkoholholdige drikkevarer. Du må derfor være minst 20 år for å besøke den.

    Jeg er under 20 år.